Zaterdag 29 januari ging het weer rond in Weesp.

Op geregelde tijden vanaf zes uur ’s avonds fietsen koppels door de stad, af en toe zoekend naar het juiste huisnummer. De Kitchenroulette Weesp draaide weer. Deze keer de wintereditie. Wat voor gerecht hebben we? Bij wie gaan we langs? Wie zitten er aan tafel? Je hebt eigenlijk niet veel in de hand, behalve je eigen plezier om met verrassende mensen aan tafel te zitten. Mensen die weer net zo nieuwsgierig zijn als jij.

Enthousiast gemaakt door de eerste Weesper Kitchenroulette in september 2015 zijn er vandaag zeker voor de helft nieuwe koks bijgekomen. En verrassend was het inderdaad. De levendige en opgetogen gesprekken na afloop in Café Restaurant Aaltje lieten het weer zien: er is niet veel meer nodig voor een super gezellige avond dan leuke mensen, lekker eten en een computerprogramma dat de routes bepaalt.

De juf eet samen met een leerling die ze achttien jaar geleden in de klas had. De koffiemaker kletst samen met de eigenaar van de Ijssalon en de foodexpert. De oudste deelnemer (75) praat gezellig met de jongste (24). De ene vriendin haalt de ander over om helemaal uit den Bosch een avondje Weesp mee te maken. Recepten worden uitgewisseld, net als de lekkerste winkels in Weesp.

Veel gehoorde reacties: wat leuk dat je gewoon bij elkaar over de vloer komt in huizen die je alleen van de buitenkant kent. Zo: die kan lekker koken, zeg. Ik wist helemaal niet dat…(vul maar in). En ook: wanneer is de volgende editie? De nieuwe datum wordt bekend gemaakt: in mei is de voorjaarseditie gepland van een evenement dat Weespers bij elkaar aan tafel brengt.

Johan de Jong