“Belofte maakt schuld, ook met een borrel op”

Kitchen Roulette 27 januari 2018

Met enige nieuwsgierigheid start ik deze avond. Als net nieuwe Weesper ben ik benieuwd naar de Weesper die hier al langer woont en vooral ook om een kijkje binnen in alle prachtige huizen te krijgen. In hoeverre slooft iedereen zich uit of dost zich op?

Na het voorgerecht vielen deze vragen direct weg. De trend was gezet. Het draait hier om de gezelligheid. Niet om de culinaire hoogstandjes.

Ik heb heel erg genoten van alle verhalen. Wat een divers publiek. Van rasechte Weespers tot nieuwelingen. Van jonge stellen tot oudedag genieters en alles daartussen in.

Verhalen over het Weesp van vroeger, bijzondere beroepen, protesten in de jaren ’70 en mooie boottochten.

De gezelligheid stond op de eerste plaats. Het eten was prima. En dat was ook helemaal oké. Het voelde als een avond lang lekker borrelen.

Zoals dat gaat met onbekend publiek, wordt er toch nét iets sneller bijgeschonken. Misschien uit vrees dat gasten tekort komen? En om het ijs te breken en de gezelligheid de bovenhand te laten voeren zeg je toch nét wat sneller “Ja, doe nog maar een wijntje”.

Eindigend in Aaltje, leuk om iedereen nog even te zien en de verhalen te horen over iedereens ervaring. Van kikkerbillen tot borrelplateau met kaas, worst en olijven. Van woonboot, appartement in het centrum tot vrijstaande villa. In licht aangeschoten toestand aan de brabbel met de organisatie beloof ik wel een stukje te schrijven. De volgende dag een licht bonkend hoofd en een drukke werkweek later moet ik me er toe zetten. Door het schrijven, terug denkend aan alle herinneringen van deze avond ontstaat er weer een glimlach op mijn gezicht.

De volgende editie zijn wij er zeker weer bij! We hebben genoten! Bedankt allemaal voor de gezellige avond. Bedankt organisatie dat jullie dit organiseren.

Deze bijdrage is geschreven door Lieke Sanders.

De foto’s zijn van Arend Mesman, hier staan er meer

De volgende Kitchen Roulette is zaterdag 26 mei 2018.