In goed gezelschap

Een prachtige zomer lijkt ten einde. Op het moment van overgang naar nattere en koudere dagen houden we de september editie van Kitchenroulette Weesp. Niet meer op het terras maar binnen met de regenjassen aan de kapstok. Voor de verrassing maakt het niet uit. Altijd weer spannend wie je medegasten zijn, wat de gastheer/vrouw op tafel zet en welke Weesper geschiedenis je nu weer tegenkomt. En na afloop ken je weer meer Weespers en hun huizen.

Zo kan het gebeuren dat je aan een lange tafel en een wand vol dozen en flessen wijn uit de hele wereld komt te zitten. In het gezelschap van vinologen die verrassend nuchter over hun vak praten en vooral over veel andere zaken. Zoals het schrijven van verhalen. Aan tafel wisselen jonge en oudere professionals hun passie voor goede zorg uit, twee ervan deden op niveau mee aan de Weesper triatlon. Een vermogensbeheerder vertelt desgevraagd over zijn slapeloze nachten (maar twee) en voor je het weet ben je onderweg naar het volgende gerecht in de gezelligste straat van Weesp.

In deze editie van de Kitchenroulette moet die het echter afleggen tegen de Herensingel. Maar liefst drie koppels uit deze straat doen mee. Dat levert ze een heuse prijs op tijdens de afsluitende borrel bij Aaltje. Het is immers nationale burendag. In Weespvieren we die gewoon dwars door ons stadje heen. De volgende editie is in de winter, op 26 januari 2019.