Een bonte kook-en-bakavondcarrousel

Als echte Weesper en liefhebber van sport, cultuur en lekker eten dacht ik dat ik alle Weesper evenementen wel in beeld had. Drie weken geleden ontdekte ik dat dat niet zo was. Aan de bar van de City of Wesopa werden mijn vriendin en ik zomaar uitgenodigd door een stapelenthousiaste dame voor de Kitchen Roulette. Voor de wat? De Kitchen Roulette: een bonte kook-en-bakavondcarrousel met allemaal mensen uit Weesp die het leuk vinden om te koken. En om net zulke mensen uit te nodigen om het per gang bij elkaar thuis op te eten.

Vanuit de roulette weet iedereen pas op de dag ervoor of hij of zij een voor-, hoofd-, of nagerecht moet maken. Dan weet je dus ook pas wat je gaat maken en ook op welke adressen je wordt verwacht voor de andere gangen. Een simpel concept. En toch ook wel spannend gelijk: Wat ga je maken? Waar moet je heen? Lukt dat allemaal kook-en-bak-logistiek gezien? En bovenal: Wie komt er op bezoek? En met wie zit je straks aan tafel?

Mijn vriendin en ik hebben het zaterdagavond voor de eerste keer meegemaakt. Wat een heerlijke en bijzondere avond! We ‘hadden’ het voorgerecht. In ons nieuwe, stokoude huis met geweldige leefkeuken hadden we bereid: een tartaar van gerookte zalm met een puree van avocado en tuinerwtjes en een mayonaise van mierikswortel. Met een frisse Pinot Grigio. BAM! Supertrots en gelukkig gingen we daarna op weg naar de Hoogstraat voor twee adressen vlak bij elkaar voor het hoofd- en nagerecht. Op en top gastvrij én lekker én met nieuwe tafelgenoten uit de roulettecarrousel.

Tegen 22.00 uur toen we het dessert op hadden, zei één van de tafelgenoten: ‘Het is wel heel gezellig, maar we ‘moeten’ zo nog naar Aaltje’. Oja! Nou, dat ‘moeten’ was niet erg hoor. Want je ziet de mensen weer terug die je hebt ontmoet aan tafel. Die je normaal gesproken op straat in Weesp braaf gedag zegt. Maar met wie je nu aan tafel hebt gezeten en blijkt dat sommige werelden dan heel klein of interessant kunnen zijn.

De afsluiting geeft een beetje een gevoel van reünie. Hoe is het allemaal mogelijk op één avond? Het kan allemaal met de Weesper Kitchen Roulette. Onze dank aan de vrijwilligers die dit evenement organiseren. En natuurlijk aan iedereen die heeft meegedaan. 25 Mei is de volgende Kitchen Roulette. Na gisteren kijken we er nú al naar uit.

Jennifer de Jong en René Moolhuizen

 

Foto’s van Arend Mesman zijn hier te bekijken >>