De hoofdprijs in de Kitchen Roulette

De 6e editie van Kitchen Roulette Weesp bracht een interessante vraag. Heeft deze roulette eigenlijk een prijs? U kent de formule: Weesper duo’s gaan bij elkaar op bezoek voor twee van de drie gangen en verzorgen zelf de andere. Je weet van tevoren alleen je eigen route (fietsen is wel zo verstandig) en wordt verrast wie je tegenkomt en wie je op bezoek krijgt. Het systeem bepaalt dat, noem dat het roulette effect.

De beloning bestond deze keer uit ontzettend leuke gesprekken. Over de omvang van de grote rode beuk op de Herengracht en hoe die periodiek wordt vastgesteld door de officiële bomenwacht. Het gaat over de vele Weesper familie roots (zonder te roddelen) of over  waarom geneeskunde zo’n mooi vak is. We hebben deze editie zelfs nog de primeur van het einde van het Weesper chapter van de vrouwen met de rode hoeden.

Intussen huizen bekijken waar je nog nooit binnen bent geweest, de kookkunst van je gastheer, maar meestal gastvrouw (er doen nu eenmaal meer vrouwen dan mannen mee) bewonderen en genieten van hun vinologische kennis. Aan het slot van de avond gaan we dan vol nieuwe en natuurlijk ook oude verhalen naar Aaltje en doen we nog een kopje thee of iets anders vloeibaars.

Zo’n evenement heeft eigenlijk geen andere prijs nodig dan de onderlinge ontmoetingen. Toch was er dit keer wel een hoofdprijs. Acht gelukkigen maakten bij het nagerecht een tochtje over de Vecht op de voormalige sleepboot Arie. Een kaasplankje, witte wijn en port op het achterdek en dan zonsondergang op ‘onze’ rivier.

Weesp is eigenlijk een erg mooi stadje, zeiden de opvarenden tegen elkaar.

En heeft van die leuke initiatieven als Kitchen Roulette. De volgende editie is zaterdag 23 september.

Hier zijn de foto’s van Arend >>